Alvorlig sygdom fik Mette og Kim til at gå efter drømmebolig

nov 30, 2022

Mette Knudsen og Kim Agerholm er flyttet i en af de nye boliger på Mariager Havn. Drømmen om et hjem med vandudsigt er gået i opfyldelse.

Pludselig blev drømmen om at bo ved vandet en mulighed, og ægteparret greb chancen – selv om det er dyrt

Søren Østergaard
MARIAGER: – Jeg kan bare tulle rundt og tænke “hold op, hvor er her skønt”.

Mette Knudsen kan fra lejlighedens store vinduer eller fra en af de to altaner skue ud over Mariager Fjord og de skovklædte skrænter på den anden side ovre ved Stinesminde.

– Det er så hyggeligt at høre lyden af bådene, når en fisker tøffer ud. Og se turbåden Svanen eller de mange sejlbåde, der glider forbi ude på fjorden.

Mette Knudsens mand, Kim Agerholm, stemmer i:

– Jeg forundres hver dag over udsigten og tager billeder hele tiden. Af solopgangen, af månen, af en skarv.

Mette Knudsen og Kim Agerholm er flyttet ind i det nye boligbyggeri på havnen i Mariager. Her er ligger 24 lejligheder fordelt i tre bygninger.

Ægteparret er mildt sagt begejstret.

De boede i villa i Løgstrup ved Viborg, og at de endte i Mariager, skyldes to forhold: En inderlig drøm om at bo med udsigt til vand – gerne ved Mariager Fjord. Og Mettes alvorlige sygdom.

Dobbelt cancer

56-årige Mette Knudsen blev i oktober 2020 ramt af cancer. Hun fik konstateret lymfekræft og var gennem et flere måneder langt behandlingsforløb med kemobehandling. I september 2021 blev hun tilsvarende behandlet for æggestokkekræft.

Under kemobehandlingen måtte hun for alt i verden ikke rammes af corona, så hele familien var i lang tid isoleret.

– Vi fik et nyt perspektiv på livet, og min sygdom satte overvejelser i gang. Vi skal huske at leve livet og gøre det, der giver noget tilbage. Jeg besluttede, at hvis jeg overlevede kræften, så skulle vi flytte ud til vandet, fortæller Mette Knudsen.

– Hvis vi skulle udleve drømmen om at bo ved fjorden, så var det nu, siger Kim Agerholm.

– I villaen i Løgstrup voksede børnene op et godt og trygt sted tæt på skole og idrætshal. Nu er de voksne, og vi har ikke brug for de ting længere, forklarer Mette Knudsen.

Kim er ivrig lystfisker og er ofte ude med snøren ved Mariager Fjord. Han voksede op i Mariager, og fjorden er med i en stor del af hans barndomserindringer.

Hans forældre bor stadig i byen, og de “slog alarm”, da de hørte nyheden om, at der skulle bygges boliger på havnefronten.

Førstevælger

Kim Agerholm ringede til byggefirmaet, Lars Pedersen & Søn i Suldrup.  Det var så tidligt i forløbet, at der endnu ikke var lavet en venteliste.

– Så jeg bad dem oprette en, smiler Kim Agerholm.

På den måde blev ægteparret førstevælger til en af de 24 boliger. Alle har fjordudsigt, men nogle mere end andre, og Mette og Kim bor øverst oppe og i forreste række.

De glæder sig over, at det er en lejebolig, for som ejerlejlighed ville den have været uden for deres økonomiske rækkevidde.

Mette Knudsen arbejder som socialrådgiver i Hobro, mens Kim Agerholm er skolepædagog i Løgstrup.

De betaler en månedlig husleje på 13.000 kroner. For 144 kvadratmeter, stort køkken-alrum, tre værelser og to badeværelser.

– Det er ikke dyrt for sådan en lejlighed, men det er mange penge for os, siger Mette Knudsen.

– Det kan godt være, vores boligvalg ikke er økonomisk snusfornuft. Vi prioriterer, og der bliver ikke mange penge til rejser og den slags, noterer Kim Agerholm.

– Men at bo her føles som at være på ferie, smiler Mette Knudsen.

De ventede utålmodigt på at få nøglerne, mens lejlighederne hen over sommeren blev klar til indflytning.

– Vi havde hverken fået møbler eller mad med, da vi første gang låste os ind. Vi havde glædet os så meget, at vi bare måtte overnatte, så den nat sov vi på nogle madrasser på gulvet, beretter Kim Agerholm.

Højt til loftet

Adressen på Ny Havnevej 7 i Mariager har andet end en betagende fjordudsigt.

– Det er en fantastisk lejlighed. Her er højt til loftet, lyst og med god akustik. Vi har en kæmpe kogeø, gulvvarme, store vinduer, fine badeværelser og to altaner, oplister Mette Knudsen.

Dertil kommer alt det udenom: De nyder den idylliske by, Mariager, og der er fine muligheder for at gå ture ved fjorden.

– Naboerne er smaddersøde. Vi er alle flyttet ind samtidig, og det giver et godt sammenhold, siger Mette Knudsen.

Man må ikke have husdyr, men Herman, et gadekryds på fem år, har fået dispensation. Herman har nærmest fået sin egen lejekontrakt. Når han ikke er her mere, kan ægteparret ikke anskaffe sig en ny hund.

30 nye boliger på vej

Bag byggeriet på Ny Havnevej i Mariager står entreprenørfirmaet Lars Pedersen & Søn A/S i Suldrup.

De 24 lejligheder på første parket er private lejeboliger. Alle er udlejet, oplyser René Thomasbjerg, direktør i Lars Pedersen & Søn.

Firmaet bygger også 30 almenlejligheder i anden række for Himmerland Boligforening. Disse lejligheder forventes at være klar til indflytning 1. marts, oplyser boligforeningens kommunikationschef, Jens Utzon.

Man skal være medlem af boligforeningen for at komme i betragtning, og omkring 100 medlemmer har udtrykt interesse for at bo på havnen i Mariager.

– Vi havde ca. 60 fra ventelisten på besøg til åbent hus for nyligt. Vores indtryk var, at de havde en rigtig god oplevelse og kunne lide både placeringen og selve boligerne, fortæller Jens Utzon fra Himmerland Boligforening.

Lejlighederne er to- og treværelset på mellem 68 og 107 kvm. Huslejen spænder fra 5500 til 8400 kroner.